Glade campister

Jubilæum med camping

Hvert eneste år – i de sidste 25 år – så er i taget på camping i sommerferien. Nej, det passer ikke. Der var jo lige et par år med den her pandemi, hvor I faktisk valgte ikke at tage af sted overhovedet. Men ellers, så har I været vidt omkring på camping. Og det har været sjovt og hyggeligt – hver eneste gang. Det har også været interessant at opleve, hvordan hele idéen med camping har udviklet sig over de mange år. Og det har været sjovt at se, hvor meget kvaliteten af campingpladsernes faciliteter varierer. En campingplads kan jo være et beskedent sted, hvor du kan få lov til at slå et telt op og overnatte der. Og er du heldig, så vil der være et fællesbad, hvor du kan få et brusebad og et toilet. Måske også en kantine, der tilbyder dagens ret. Ikke mere end det.

Store moderne pladser

Men en campingplads kan også være et stort kompleks, hvor der er sportsfaciliteter – fx fodboldbaner, tennisbaner eller minigolf. Der kan være aktivitetscentre for børn og unge i forskellige aldersgrupper, og der kan være pools med barer og restauranter. Der kan være indkøbsfaciliteter, så man selv kan lave mad. Fælles for alle de campingferier, som I har været på, har dog været, at alle campingpladserne har ligget på utroligt smukke steder – tæt på kyster og strande. Nogle med udsigter ned til strandene – andre havde ikke udsigter – men lå ikke mere end 50 meter fra kysten.

I år er det camping i Frankrig

I år skal I så på camping igen. I tager på camping i Frankrig. Det glæder I jer til. Det bliver i 14 dage, hvor I bare skal nyde tilværelsen og det sociale fællesskab, som bare opstår på campingpladsen. Der er jo derfor, at I har valgt camping som jeres ferieform. Det her med at være tæt på hinanden, og samtidigt kunne nyde naturen er bare skønt. Men det er også noget med, at på en campingferie møder man mennesker fra andre dele af Europa. Det er jo ikke sådan med charterferier. Der bliver man jo ligesom tilbudt en ferie et sted, hvor der også er mange andre danskere. Og det er ikke danskere I vil møde, når I er på ferie. I vil møde lokalbefolkningen på de steder I besøger, men også mennesker fra andre lande, som også sætter pris på campinglivet.

Hele Europa er hjemmebane

Faktisk så kunne I nu tage på tourné i næsten hele Europa, fordi I har mødt mennesker fra de forskellige lande under campingferierne. I har kontakt til dem. Og I har da også haft besøg af nogle af dem. Ligesom I også selv er blevet inviteret til at komme og besøge dem. Det er den slags, der sker på campingferier: Du møder spændende mennesker, som du kommer godt ud af det sammen med – og venskaber opstår. I har fx stadigvæk kontakt til den italienske familie, som I mødte for 18 år siden. Jeres og deres børn legede godt sammen, og selvom de er voksne nu, så har de også kontakt til hinanden. Lidt sjovt – og meget tankevækkende.