Ny bil og låst ude

For to år siden købte jeg en ny bil. Sådan en fiks lille damebil, som ikke bruger ret meget brændstof, og som er nem at parkere inde i byen. Jeg er tit inde i byen, og det store skrummel af en bil, jeg havde, var svær at parkere. I al fald for mig. Nu er jeg heller ikke superchaufføren, der kan alt med en bil. Habil fører, men det er så det. Jeg er glad for min lille bil, den gør, hvad jeg vil, tager mig fra A til B, og der har ikke været nogen problemer med motoren eller alle de elektroniske systemer, den har i sig. Og så er den grøn! Elsker alt det grønne. Det er sådan en eco-model.

Problemer med at låse op

Men i går, da jeg skulle ind til byen for at møde min veninde, havde jeg problemer. Vi havde aftalt at mødes kl. 11 om formiddagen til en hurtig kop kaffe. Hun havde lige et par timers hul i sin kalender og ringede for at høre, om jeg havde noget på programmet. Da jeg er selvstændig, kan jeg jonglere med mine aktiviteter. Og da det var 3 måneder, siden jeg sidst havde set hende, flyttede jeg et møde for at kunne drikke kaffe sammen med hende.

Da jeg forsøger at lukke bilen op, sker der ikke noget. Trykker på nøglens lås, som plejer at åbne bilen, sker der ikke noget som helst. Intet. Batteriet er nyt, så det kan ikke være det, der er galt, tænker jeg. Jeg har husket at slukke for alt, som kan æde batteriet. Lys radio oplader. Alt. Men bilen kan bare ikke åbnes. Det er surt at være låst ude!

Billig låsesmed i København

Der er ingen vej udenom. Jeg må finde en billig låsesmed her i København, som kan redde mig. Slår op på de gule sider og ringer til den første, jeg ser. Han svarer ikke. Ringer op til den næste, som svarer. Han vil gerne have at vide, hvad det er for en model bil, jeg har. Jeg giver ham navnet på bilen. Fortæller ham, hvor den står og spørger ham, om han kan komme hurtigt.
Inden han svarer på mit spørgsmål, spørger han mig, om jeg kan bevise, at bilen er min.

Seriøs låsesmed

I det øjeblik kan jeg mærke kold sved på min pande. Bilens papirer, registreringsbevis og mit kørekort, ligger i bilens handskerum. Jeg har lagt dem der, fordi så ved jeg, hvor de er, og kan hurtigt finde dem. Hvis nu politiet stopper mig.
Jeg kan godt forstå, at han vil se bevis for, at bilen er min. Vi kan jo ikke stå der midt på gaden kl. 10 om formiddagen og se ud, som om vi er biltyve.
Jeg forklarer ham, at jeg har alle bilens papirer liggende i dens handskerum. Jeg kan høre, at han er lidt betænkelig. Men han lover mig at komme så hurtigt, han kan. Jeg skal bare vise ham papirerne, når bilen er åbnet. Ellers vil han melde mig til politiet.

Der går en time. Så dukker han op. Han får hurtigt bilen åbnet, og jeg viser ham, at bilen er min.
Da jeg betaler ham for sin ydelse, fortæller han mig, at det er nøglen, det er galt med. Den skal have et nyt batteri.