holistisk behandling af stress

Holisme i stressbehandling

Du er absolut ikke den første. Eller den eneste. Du er stensikkert heller ikke den sidste. Selvom det ville jeg sådan set håbe. Altså, at du er den sidste, der lider af stress. Der er flere og flere mennesker, der lider af stress. Så du skal ikke gå og gemme dig. Du skal derimod tale om, hvad den stressbehandling, som du får lige nu, gør for dig. Du skal fortælle andre mennesker, at det ikke er en skam at modtage behandling for stress.

Stress er farligt

Stress er nemlig farligt. Det kan godt være, at eksperterne siger, at det egentlig ikke er en sygdom. Men stress kan udvikle sig til meget farlige sygdomme. Du tror det ikke. Men det har vist sig, at mange menneske, der lider af fx diabetes, har haft stress. Og de fik ikke stressbehandling. Netop fordi de tænkte, at det behøvede de ikke.

Hør lige her. Stress kan registreres – sådan helt klinisk. Den kan måles, hvis man kan sige det på den måde. Det er nemlig sådan, at et af de første tegn på stress er, at din krops hormonbalance ikke er, som den skal være. Det kan faktisk måles via blodprøver. Lægen kan tage en prøve, og når den er blevet analyseret, så kan han se, om du mangler et – eller flere hormoner. Er der ubalance i dit hormonsystem, ja så kan det muligvis afhjælpes medicinsk. Men oftest, så er det ikke vejen frem.

En holistisk stressbehandling

For at få hormonbalancen tilbage skal din krop derfor hvile. Og det er det, som stressbehandlingen i første omgang går ud på. Hvile giver nemlig kroppen lov til at finde tilbage til sit normale jeg. Og kan den ikke det – ja, så skal du i en mere intensiv og holistisk stressbehandling. Det er her, at en coach – eller en specialiseret psykoterapeut kan komme ind i billedet.