Kun professionelle tak

Vi har haft et rigtigt, godt møde her i andelsforeningen, hvor jeg bor. Det er en ret stor forening, så udfaldet af mødet er positivt. Selvfølgelig har der været nogen, som bare ikke vil være med. Det er dem, der bare altid skal være imod. Også selv om det er fornuftige ting, der bliver foreslået. Men denne gang var de i et absolut mindretal. Så de blev nedstemt. Vi har nemlig foreslået og besluttet, at hele foreningens bygninger skal males udvendigt. Vi har fået en af foreningens beboere, som er arkitekt til at stå for alt papirarbejdet med hensyn til at få tilladelse til det. (Det var faktisk hans forslag til at begynde med, så det skulle da bare mangle, at han ikke også hjælper med det.) Han mener, at vi kan få tilladelsen ret hurtigt.

Maleren

Vi har også en professionel maler, som har tilkendegivet, at han gerne påtager sig opgaven. Han vil ikke selv have penge for det. Men vi skal betale for hans medarbejderes løn og materialerne, han skal bruge. Og så skal vi også hjælpe ham med at finde et stillads. Og det stiller han nogle skrappe krav til. Af gode grunde. Den vigtigste er, at han vil have, at hans medarbejdere kan arbejde sikkert.

Stilladset

Jeg har lovet at hjælpe ham med at finde stilladset. Nu ved jeg ikke så meget om stilladser, så jeg har været til møde med ham, så han lige kunne forklare mig nogle ting, inden jeg giver mig i kast med det. Jeg havde jo været på internettet og havde fundet ud af at leje af stillads, måske er lidt mere komplekst, end man går og tror. Fx så vidste jeg ikke, at man skelner mellem facadestilladser og industristilladser. Så vidt jeg kan forstå, ligger forskellen mellem de to typer egentlig ikke i deres fleksibilitet, når de sættes op. Nej. Den ligger i, hvor meget de kan bære. Et industristillads har kapacitet til at bære ret meget mere end et almindeligt facadestillads.

Industri stilladser

Sagt med andre ord: Et industristillads er kraftigere end et facadestillads. Vi skal have et professionelt stilladsfirma på, kan jeg indse.

Den slags ville jeg aldrig have tænkt på. Jeg har altid bare tænkt på stilladser, som om at det er nogle jernstativer, man sætter op, som malerne, murerne eller tømrerne kan klatre op i, så de nemmere kan komme til at gøre deres arbejde, når de skal højt op. Jeg har da ikke tænkt på, at et stillads skal kunne bære ekstra tunge ting. Men det er der selvfølgelig, mange situationer, hvor det skal kunne det i. Jeg har såmænd heller aldrig tænkt på, at stilladser kan afdækkes, og at de kan suppleres med trappetårne og den slags. Ja, jeg har lært lidt om stilladser. Og det er nok også grunden til, at jeg lige fik arrangeret det her møde med maleren, så han kan forklare mig, hvad for en type stillads han vil få brug for.

Vi holdt, så et kaffemøde, hvor han fortalte mig, at det bedste ville være, hvis vi lejer et almindeligt facadestillads. Det behøver ikke at være et stort et.