Massage hos fysioterapeut

Jeg har været hjemme hos mine forældre – på besøg. Det var hyggeligt. De forkælede mig. Jeg kan godt se, at de er ved at blive gamle. Så derfor besøger jeg dem så ofte som jeg kan. Min mor er i bedre form end min far. Han er lidt stiv i det. Sådan fysisk. Han er også ved at blive meget glemsom. Min mor fungerer helt normalt. Naturligvis med de små skavanker, man har, når man er 70. Min far havde bagt sit berømte rugbrød til frokosten, som vi indtog ude i deres orangeri. De har sådan et stort et, hvor min mor elsker at tilbringe tiden, når der er bare en idé om lidt sol. Så vi sad ude i orangeriet og spiste frokost.

Den lille lur

På et tidspunkt rejste min far sig. Han skulle lige ind og ringe. Når han skal ringe, så betyder det, at han trækker sig tilbage for at få en lur. Og man må absolut ikke vække ham. Ellers bliver han virkeligt sur. Så vi sad i orangeriet og talte i lang tid. Min mor spurgte ind til alt i mit liv. Har jeg fundet en kæreste? Det ville ellers være på tide – her 2 år efter skilsmissen, mente hun. Jeg fortalte hende, at jeg har det helt fint som single. Jeg har jo mit gode job, som tager det meste af min tid.

Hun kiggede på mig og fortalte mig, at hun synes, at jeg ser lidt træt ud. Har jeg for meget at lave. Jeg må for 3. gang fortælle hende, at der er perioder på mit arbejde, hvor jeg er nødt til at arbejde 14 timer i døgnet. Jeg er inde i sådan en periode lige nu, så ja, jeg er måske lidt træt. Men jeg får det godt. Hun kiggede igen på mig. Så sagde hun, at det er vigtigt, at jeg husker at være lidt god ved mig selv. Jeg bør sørge for at få min søvn, og jeg bør sørge for, at jeg plejer min krop og hud.

Passe på sig selv

Javel, tænkte jeg. Lovede hende, at jeg nok skal passe godt på mig selv. Efter eftermiddagskaffen kørte jeg hjem. Det havde været hyggeligt. Også selv om jeg skulle høre på min mors formaninger om at passe på mig. På vejen hjem kørte jeg den lange vej. Tænkte lidt over, hvad hun havde fortalt mig. Om min far, der husker mindre og mindre. Om hendes gigt. Om at skulle passe på sig selv.

Professionel massør i København

Jeg spurgte mig selv om, hvad jeg egentlig mener, er godt for mig. Hvad vil jeg synes, er rigtigt lækkert. Sådan for krop og sind. Gymnastik? Nej, egentlig ikke. Gang ude i naturen mindst en time om dagen? Måske. Massage? Ja, absolut! Idéen med at få massage jævnligt er slet ikke dårlig. Jeg låste mig ind i min lejlighed med en enkelt tanke i hovedet: Du går på nettet nu og leder efter massage i København, finder en klinik og booker en tid til en gang i den kommende uge. Og så booker du igen til ugen efter.