Tid til flyverdragt og regntøj igen

Alt i alt var det en hyggelig indkøbstur, jeg i lørdags var på sammen med min søde niece, Johanne. Men jeg må dog erkende, at den frokost, vi sluttede af med, fra tid til anden blev en smule anstrengende, fordi vi havde hendes to døtre på fem og tre et halvt år med. Indkøbsturen handlede nemlig først og fremmest om indkøb af efterårstøj til de to piger, som er et par vidunderlige piger – men altså også et par meget livlige piger.

Johanne vidste, at en af byens børnetøjsforretninger holdt flyverdragt udsalg, og da begge piger skulle have nye flyverdragter, var det helt oplagt at starte med den forretning. Selv blev jeg i helt godt humør af at komme ind i forretningen, for mine egne børn er voksne nu, så det er en hel del år siden, jeg sidst har kigget på børnetøj.

Der var rigtig mange mennesker i forretningen, men endelig blev det da vores tur til at blive ekspederet, og Johanne fremførte sit ønske om at finde en smart flyverdragt til hver af pigerne. Vi havde haft god tid til at kigge lidt på udvalget i forvejen, og de to piger var i øvrigt enige om, at de ville have ens flyverdragter, og de havde også udpeget en model, de kunne lide.

Derfor gik købet meget hurtigt, men mens Johanne var ved at betale for sine varer, kom hun i tanker om, at børnene faktisk også trængte til noget nyt regntøj, så hun spurgte ekspeditricen, om der også var gode tilbud på sådan noget. Og det var der, så Johannes betaling med dankortet blev afbrudt, og vi begav os ned i den afdeling, hvor forretningen havde et i øvrigt usædvanligt stort udvalg af regntøj til børn, som alt sammen var nedsat med mindst 25 procent.

Jeg ved ikke, om det var fordi, de to små piger var ved at blive lidt trætte, men deres enighed om valget af flyverdragter var i hvert fald pist væk, og de vrøvlede en hel del om, hvilken farve regntøj, de skulle have. Den diskussion endte med, at Johanne skar igennem og fortalte de to små piger, at de jo sagtens kunne have regntøj i hver sin farve, så Tilde fik sit ønske om et sæt skrigende gult regntøj opfyldt, mens Malene valgte et sæt orangefarvet.

Jeg frygtede lidt en tilsvarende diskussion mellem de to piger, da Johanne fortalte dem, at de også skulle have hver et par gummistøvler som skal købes her: http://beeboo.dk/category/gummistoevler-7/ . Men på det punkt blev jeg nu glædeligt overrasket, for da de fik øje på et par i en smart, lysegrøn farve med sorte såler, var de begge to helt solgt, og de var rørende enige om, at det skulle være sådan et par.

Selv syntes jeg nu ikke, at lysegrønne gummistøvler står alt for godt sammen med farverne i det regntøj, de havde valgt, men det tænker sådan et par småpiger selvfølgelig ikke på.

Vores efterfølgende frokost blev lidt hektisk, fordi pigerne var meget livlige og havde svært ved at sidde stille, men de var nu meget søde.