Bygkorn i øjet

Jeg får af og til bygkorn, og de gør ondt og er ikke særligt smukke at se på, så jeg har sat mig for at finde ud af, hvad jeg kan gøre for at holde dem væk. En af mine veninder havde det også ofte, og hun havde et bygkorn, der ikke ville gå væk, og hun var nødt til at få det fjernet ved en mindre operation, så jeg vil gerne finde ud af, hvad der skal til, for om muligt holde dem væk.

Min veninde fortalte mig dog, at operation ikke var så slem, og hun havde en god oplevelse med lægen og personalet på Øjenhospitalet Danmark i Charlottenlund, der foretog fjernelse af bygkornet. Her kan du læse mere om fjernelse af bygkorn: http://ohd.dk/fjernelse-af-bygkorn/

Hvad kan du så gøre for at mindske risikoen for bygkorn?

 

Gnid ikke dine øjne, hvis dine hænder ikke er rene. Vask altid dine hænder med sæbe og vand, inden du rører dine øjne.

 

Har du fået et bygkorn, kan det være fristende at klemme på det. Lad være. Det kan give yderligere problemer og kan sprede infektionen.

 

Tag en vaskeklud, og gør den våd. Den skal være varm, men ikke hed. Vrid den godt op. Put den over øjet i 5 – 10 minutter. Du kan gøre dette 3 til 4 gange om dagen. Varmen hjælper til at opløse pudset. Du kan også bruge teposer. Her virker grøn te bedst, da det virker antibakterielt.

 

Lad være med at komme makeup på. Det kan forsinke helingsprocessen og irritere øjet yderligere. Du kan også få bakterier fra det betændte øje og sprede det til det andet øje, når du bruger mascara etc.

 

Når vi er ved makeup, så kan gammel makeup være grobund for bakterier. Sørg for at vaske dine børster regelmæssigt, og smid gammel makeup ud.