Er din kontorstol god?

Min hofte må være skæv. Eller også så sidder jeg bare skævt. Du ved sådan, at jeg falder sammen i den en side. Måske har jeg et rygproblem, som jeg ikke ved af. Jeg har ikke smerter, men jeg kan se på min kontorstol, at den tilter til højre. Det er, som om den er blevet vippet ned til højre. Det ser forfærdeligt ud. Og farligt. Jeg kan nemlig ikke lade være med at tænke på, at på et eller andet tidspunkt, mens jeg sidder ved mit kontor, så vælter den med mig ned til højre. Det er en billig kontorstol, som jeg fandt på et loppemarked for nogle år siden. Den havde lige den bronze farve i stellet, som jeg er glad for. Den passer fint til mit hjemmekontor. Så jeg købte den på stedet uden at tænke på at tjekke, om den er ok.

Stolen skal være fin

Jeg fik dens stel pudset op, så bronzen blev blank og flot. Det stod godt til resten af kontoret derhjemme. Og jeg har da siddet i mange timer i den ved min computer. Både når jeg har lavet regnskabet for hele husholdningen betalt regningerne via e-bankning, og når jeg har spillet spil med min lille datter. Hun kommer altid lige inden spisetid og sætter sig på mit højre ben. Så får vi et spil sammen, inden vi går ud i køkkenet og får noget at spise. Det er sådan et ritual, vi har sammen. Vi har gjort det i årevis. Og nu er hun ved at blive stor. Og tung. Også selv om hun kun er 5.

Spar ikke på en god stol

Det får mig til at tænke, at det kan være grunden til, at kontorstolen tipper ned til højre. Hun er jo ikke en lille, bitte pige længere. Snarere en stor pige på 5 år og hun vejer nok hen mod 20 kg.
20 kg ekstra på mit højre ben er da en ekstra belastning for stolen. Det må være grunden til, at den tilter. Jeg må se, om jeg kan gøre noget ved stellet. Ellers så må jeg finde en ny kontorstol, og det bliver svært. Jeg er jo glad for den, jeg har.
Min datter braser ind på kontoret. Vi skal spille spil på computeren nu. Jeg sætter hende på venstre ben denne gang. Og det bliver hun helt hysterisk over. Nej, hun skal sidde der, hvor hun plejer. Ok. Jeg flytter hende forsigtigt over på højre ben. Kan høre stellet knirke og tænker, at jeg hellere må skille mig af med den stol snart. Det går ikke, at vi vælter. Tænk, hvis jeg vælter ind over hende.

Da vi har spillet et spil, fortæller jeg hende, at vi skal stoppe nu. Men hvis hun vil, så kan hun hjælpe mig med at finde en ny kontorstol. Vi sidder nemlig i fare her på den, vi har nu. Hun kigger på mig med store øjne og siger, at det vil hun gerne hjælpe mig med. Vi finder en fin kontorstol, som er beregnet til tunge mennesker. Vægtgrænsen ligger ved 120 kg. Jeg tænker, at den må være god nok til de næste par års spil inden aftensmaden. Jeg ved, at min favorit kontorforsyning Justmore kan hjælpe.