En mixer kan ikke spille

Selv om min farbror på mange punkter er af den gamle skole, må jeg bøje mig for hans professionelle tilgang til det at drive en musikforretning, hvilket han har gjort det meste af sit voksenliv. For selv om hans egne interesser indenfor musikken helt klart går i retning af klassisk musik, så formår han at følge med tiden, så hans sortiment i musikforretningen fuldt ud afspejler alle behov også fra det yngre publikum. For eksempel er han en virtuos med en mixer – tro det eller ej.

Min farbror spiller selv både på klaver og violin, mens han aldrig har interesseret sig for blæseinstrumenter. Alligevel kan han sagtens fortælle detaljeret om de trompeter, trækbasuner og andre blæseinstrumenter, han har i forretningen, for han sætter en stor ære i at holde sig orienteret om selv de små detaljer i forbindelse med de forskellige musikinstrumenter, han har i sin forretning.

I tidens løb har jeg besøgt min farbrors forretning masser af gange, og jeg har nydt godt af hans store viden hver eneste gang, jeg har været der. Som helt ung var jeg meget interesseret i rockmusik, og jeg var i nogle år medlem af et rockband, der dog udelukkende spillede på amatørbasis.

Den gang handlede vi i bandet udelukkende hos min farbror, og vi havde stor gavn af hans viden om alle de forskellige instrumenter. Selv så moderne ting som forstærkeranlæg, mikserpulte og den slags var han inde i, og han var altid villig til at hjælpe os med gode råd og vejledning.

Da jeg på et tidspunkt var færdig med min uddannelse og blev gift, lagde jeg faktisk rockmusikken på hylden, men jeg fortsatte dog med at spille lidt herhjemme på mit keyboard. Udviklingen gjorde, at mine besøg i farbrors musikforretning blev temmelig sjældne, men privat besøgte vi ham og hans kone med jævne mellemrum.

Derfor var det med en hel del nostalgiske følelser, da jeg for nylig igen skulle besøge min farbror i hans forretningen, for nu havde jeg nemlig et ærinde. Vores søn, der nu er blevet 12 år, har i flere år været meget interesseret i musik, og jeg har også konstateret, at han i hvert fald er ganske musikalsk, for han håndterer mit keyboard med stor selvfølgelighed og får det til at lyde, som om han aldrig har beskæftiget sig med andet.

Men på et tidspunkt fandt han ud af, at han hellere vil spille på guitar, og han har længe ønsket sig en elektrisk guitar. Både min kone og jeg har nok været lidt vrangvillige med hensyn til det ønske, fordi vi frygter, at han mere eller mindre vil blæse os ud af huset ved at spille meget højt.

Men nu har vi indgået en aftale med William om, at det er os, der bestemmer, hvor højt der må skrues op for lydstyrken. Det har han indvilliget i, så jeg kørte med William ind til min farbros forretning for at finde den rigtige guitar til ham.

Det blev et lidt dyrt besøg, selv om farbror selvfølgelig gav os noget rabat på den nye guitar. Men pyt, for William overholder vores aftale om lydstyrken.