Kompliceret med tøj

Det her med mig og tøj, det er lidt kompliceret. Og det er det, fordi jeg er meget lille af bygning. Faktisk så er jeg også lige på kanten til at være undervægtig. Det giver mig nogle udfordringer, når jeg skal købe tøj. Nu her i forrige måned blev jeg inviteret til bryllup i næste måned. Når man skal til bryllup, så vil man jo gerne have festligt tøj på. Men det kan være meget svært at finde noget, der er festligt, og som passer mig. Festtøj er jo ikke det samme som jeans og en almindelig bluse eller T-shirt. Det kan jeg få næsten hvor som helst. Ofte ender jeg i butikkernes afdelinger for store børn, hvor jeg kan købe mine bukser og T-shirts.

Tøjet passer ikke

Men i stormagasinernes afdelinger for damer og mere pænt tøj, der har jeg altså problemer med at finde tøj, som passer mig. Det er sådan lidt det modsatte problem af det store kvinder har: De leder efter tøj til store kvinder. Jeg leder efter tøj til små kvinder. Store kvinder har også problemer, når de vil klæde sig festligt på, men de møder ikke de samme problemer jeg møder med deres hverdagstøj. Det er meget sjældent, at der findes særlige afdelinger med tøj til kvinder, som er små.

Her er de gode steder online:

https://www.storedrenge.dk/

https://www.arkuricurvy.dk/

https://www.arkuri.dk/

Da jeg var yngre, var det et større problem, end det er i dag for mig at finde tøj. Fx kan jeg huske, at jeg skulle købe nogle bluser. Jeg ledte efter ensfarvede bluser og T-shirts, men det eneste pigen, der hjalp mig kunne finde på at vise mig, var bluser med Hello Kitty motiver. Sig mig, troede hun, at jeg er 15 år? Som 40-årig går man ikke med Hello Kitty motiver på maven, medmindre man virkelig har et statement, der skal ud. Heldigvis havde hun omtanke nok til at foreslå, at jeg gik i sportsafdelingen, hvor de har T-shirts i alle størrelser. Der fandt jeg da også nogle gode nogen. Men nu er det jo bare sådan, at man ikke altid går i T-shirts. Hvad nu, hvis jeg gerne ville have haft en pæn bluse, til en aften i byen med min kæreste?

Festtøj?

Og lige nu, ja så er situationen den, at jeg skal finde festtøj. Kjolerne, jeg har kigget på, er for lange, så de skal ændres, hvis jeg køber en. Det kan naturligvis godt lade sig gøre. Men de skal også sys ind omkring taljen og barmen. En pæn blazer og et par pæne bukser er vist ikke det, jeg skal lede efter. Jeg ville ønske, at jeg var højere og lidt for tyk. Så ville jeg få flere valgmuligheder – også selv om jeg skal lede efter særligt tøj til store kvinder.
Som det ser ud lige nu for mig, så må jeg gå til en skrædder for at få noget festtøj. Jeg håber, at jeg kan finde én, som har en god idé, som kan sy det til mig inden brylluppet. Jeg tør slet ikke tænke på, hvad jeg skal gøre med sko. Der må jo gerne være lidt hæl. Men det er faktisk også svært at finde i min størrelse.