Lære drama på efterskole?

Der er mange fordele ved at tage på efterskole. Selvom der også kan være udfordringer ved det, så vil et ophold være en gave for livet. Det kan være svært at være væk fra familien, fordi du skal bo på efterskolen. Men det er som regel kun svært i starten. Alle andre, som du er på hold med, har sikkert den samme følelse: Det er fremmed at skulle sove et andet sted end hjemme på sit værelse. Det er måske også lidt svært at komme op til tiden. Men meget hurtigt så vænner du dig til at sove på skolen og til at komme ud af fjerene til tiden. Simpelthen fordi det, du skal undervises i, er noget, du er interesseret i.

Interesse for drama?

Det kan være, at du er interesseret i sport. Så kan du tage på en efterskole, som har særlige linjefag i forskellige sportsgrene. Måske elsker du at spille musik eller teater, ja så kan du tage på en dramaefterskole.

Du skal naturligvis også undervises i fagene, som ikke er så spændende lige nu: Fx i dansk og matematik, og du skal også tage afgangsprøver i de fag. Men undervisningen, du får mest af, ligger inden for det felt, du er interesseret i.
Måske er du parat til at tage på en teater efterskole, så skal du optages på et linjefag i drama og teater. Du lærer ikke kun at stå på en scene, du lærer også om, hvordan et teater fungerer: Om lyd og lys på scenen. Om musikken, dansen og scenografien. Det giver dig mulighed for at få et allround kendskab til teaterverdenen. Og helt sikkert, så finder du hurtigt kammerater, som har de samme interesser, som du har. Klassekammeraterne, du får på en efterskole, kommer sikkert fra andre steder i landet, end du gør. Det er en værdifuld gave at få. Venner forskellige steder, som du kan besøge senere hen, når I har tid til det.

God undervisning

Da du bliver undervist i det, som du interesserer dig mest for, vil du opdage, at du bliver bedre motiveret for også at modtage undervisning i fag, som ikke er så interessante for dig. Det kan faktisk godt tænkes, at du opdager, at de kedelige fag ikke er så kedelige som du tror. Det kan jo tænkes, at du via dansktimerne får indblik i, hvordan Holberg håndterede det danske sprog. Det kan også tænkes, at dansktimerne hjælper dig til at mærke rytmen i nogle af Tove Ditlevsens digte.

Du kan sikkert forstå, at der ikke kun er faglige fordele ved at tage på efterskole. Der er sandelig også personlige fordele. Fx at du finder nye venner. Men også det, at du lærer at tage et ansvar, fordi du skal bo sammen med andre. Du får ansvar for noget, og det skal passes. Ellers kan der komme konflikter. Og netop fordi du bor sammen med andre, lærer du også, at ikke alle mennesker tænker på den samme måde, som du gør. Det er en god ting at få udvidet sin horisont på den måde. Du får indblik i andre kulturer og måder at leve på.