Personhejs og materialehejs?

Det går rimeligt godt med at få entreprenørerne til at give os tilbud på de forskellige opgaver, vi har bestilt. Jeg har allerede færdiggjort udkastet til kontrakten til stilladsfirmaet. Den er klar til at blive tjekket, inden vi sender den til underskrivning. Min chef skal lige tjekke den først. Jeg håber, at det møde, han sidder i ikke trækker ud. Det ville være rart, hvis han lige kunne nå at kigge på kontrakten inden fyraften. Og jeg har faktisk lidt travlt i dag. Jeg har en date i aften og vil gerne se godt ud inden. Heldigvis bliver min chef kun forsinket i sit program i et kvarters tid af mødet. Det skulle give ham tid til at se på kontrakten. Forhåbentligt godkender han den.

Er hejseudstyret med?

Lige nu sidder han på sit kontor og taler i telefon. Han har papirerne foran sig. Han er et af de mennesker, der kan lave flere ting på én gang. Han kalder på mig, og jeg går ind på hans kontor. ”Hvorfor er der ikke nogen materialehejs eller personhejs inkluderet i beskrivelsen af ydelsen her?” Han er lidt sur. Jeg kan ikke svare. Har ikke været klar over, at der skulle inkluderes forskellige hejs i kontrakten. Han kigger på mig og forklarer mig, at jeg sikkert ikke har været klar over, at når håndværkerne skal arbejde højt oppe på bygningen, så er det sikreste, at de får hejs, så de – og materialerne, de bruger, nemt kan komme derop. De skal ikke klatre, og de skal ikke trættes af at bære på materialer og værktøj.

Lidt flovt

Jeg bliver lidt flov, over at jeg slet ikke har tænkt på det. Det burde jeg have vidst. Som arkitektstuderende har vi da talt om selve byggeteknikkerne og om, hvor vigtigt det er med sikkerhed på en byggeplads. Jeg undskylder og siger, at jeg går ind og ringer til firmaet for at høre, hvad deres priser på materiale- og personhejs er.

Min chef stopper mig og fortæller mig, at det første jeg skal gøre, er at ringe til firmaet og sige undskyld, vi har lavet en fejl ved at glemme at bede om tilbud på de der materialeplatforme. Dernæst skal jeg følge op med en mail til firmaet. Mailen skal udfærdiges på en venlig, men autoritær måde, og den skal bede om, at firmaet modificerer deres tilbud til også at inkludere hejsene. Jeg nikker. Har forstået. Går hen til mit kontor.

Det er mit første job

Det er mit første job. Et studenterarbejde. Lidt forvirrende. Jeg har været her i en uge nu. På halv tid.

Jeg ringer op til stilladsfirmaet. Jeg får deres sekretær i tale. Hun fortæller mig, at hun også undrede sig lidt over, at vi ikke nævnte noget om leje af personhejs og materialeplatforme i vores første henvendelse. Jeg fortæller hende, at jeg er frygteligt ked af at skulle bruge mere af hendes tid med det. Jeg fortæller hende, også at jeg sender en mail til hende, hvor jeg beder om et nyt tilbud. Hun er sød nok og forklarer mig, at den slags sker. Jeg skal ikke være bekymret. Hun sender mig et nyt tilbud i morgen.