Mænd og e cigaretter

I er nu sjove, I mænd, sagde min kone med et smil, da vi kørte hjem efter et lille hyggeligt møde med en af mine kolleger og hans kone på en cafe inde i byen efter arbejdstid. For nogle år siden var det jeres nyerhvervede mobiltelefoner, I altid skulle sidde og diskutere og vel til en vis grad prale af overfor hinanden. Nu er mobilerne blevet dagligdag, så nu er det jeres E Cigaretter, hvis teknik og virkemåde I sidder og dissekerer.

Nå ja, det kunne hun for så vidt have ret i, for Leif og jeg havde faktisk siddet over vores fyraftensøl og snakket om vores damprør, som vi i det daglige kalder dem. Vi holdt begge to op med at ryge tobak for godt fire år siden, og siden da har vi begge to holdt os til at dampe i stedet for at ryge.

Det var faktisk Leif, der den gang tog initiativ til vores fælles rygestop. Han havde fra en bekendt hørt om, at man i en netbutik kunne købe sådan et e cigaret startsæt, som ifølge Leifs bekendte var den hidtil bedste erstatning for rigtige cigaretter, man overhovedet kunne forestille sig.

Vi snakkede lidt om og blev så enige om, at det da var værd at prøve, for ligesom stort set alle andre rygere ville vi faktisk gerne holde op, men en lang række forsøg på det var løbet ud i sandet. Så vi bestilte to startsæt og kastede os med stor entusiasme over at dampe i stedet for at ryge.

Og det gik faktisk godt, idet vi begge holdt os helt fra smøgerne, og både Leifs og min kone var begejstret for det og roste os meget. Ingen af de to kvinder havde røget i mange år, så de havde tit været lidt irriteret over vores forurening af luften.

Nu er der kommet mange butikker med alskens udstyr til e cigaretter, og jeg har i årenes løb skiftet mærke flere gange, ligesom jeg har prøvet mig frem for at finde den E Væske, der smager mig bedst.

De første e cigaretter på markedet var udformet sådan, at de skulle ligne en rigtig cigaret mest muligt, men det har ændret sig meget, for nu er der så mange, der damper i stedet for at ryge, at man ikke længere føler noget behov for at skjule, at det er et elektronisk surrogat for rigtige smøger, man bruger.

Selv bruger jeg for tiden en Kangertech e cigaret, som jeg for resten er vældig godt tilfreds med. Den har nemlig en tilpas stor beholder til væske, så jeg kan klare mig med at fylde den op sådan cirka hver anden dag, ligesom batteriet holder flere dage og giver masser af power til en god fordampning.

Leif har valgt en e cigaret fra Aspire, og den har i øvrigt stort set de samme specifikationer som min, men han synes vist, at den ser lidt smartere ud i designet. Det går jeg ikke op i, når bare e cigaretten kan holde rygetrangen på afstand.