Grus på nettet

Det har godt nok givet mig en øm ryg, men pyt med det, for selvfølgelig ville jeg gerne hjælpe vores datter og svigersøn med et stykke praktisk arbejde, nu hvor vores svigersøn hopper rundt med det ene ben i gips, fordi han brækkede en fodrodsknogle under en fodboldkamp.

Og det skete, lige da de havde planlagt at bygge et nyt brændeskur i forlængelse af det redskabsrum, de har bag ved carporten. Hidtil har de stablet deres brænde til brændeovnen langs redskabsskurets væg og så lagt en presenning over for at holde det tørt, men de har længe puslet med tanken om at lave et ordentligt brændeskur.

Så da vores svigersøn jo blev noget handicappet med hensyn til den slags arbejde, tilbød jeg min hjælp i sidste weekend. Først skulle vi have gravet stolperne til brændeskuret ned, hvorefter der skulle lægges fliser som gulv i brændeskuret. Og det var især arbejdet med fliselægningen, der satte sine spor i min ryg.

Alt det nødvendige materiale til brændeskuret var indkøbt, og i indkørslen lå der dels et par stabler med fliser, dels en temmelig stor bunke grus, som vi skulle bruge som underlag for fliserne. Heldigvis kan man bestille grus online.

Gruset skulle køres med trillebør om bag redskabsrummet, og det var nok også arbejdet med at skovle det op i trillebøren, der gav mig en øm ryg, men selvfølgelig var det også en belastning at tumle rundt med de temmelig tunge fliser.

Selve byggearbejdet var meget nemmere, og der kom faktisk et rigtig flot brændeskur ud af vores anstrengelser.