Ude er godt men…

Det er et gammelt ordsprog og betyder nok noget med, at det er skønt at være ude og få nye oplevelser, men der nu ikke er noget som at være hjemme. Vi er jo som danskere gode til hygge. Det er et ord, vi kun som danskere kender. Vi elsker vores hjem og nyder at hygge hjemme. Hvordan kan vi så gøre det endnu dejligere at være hjemme? Du kender nok det der med, at du træder ind hjemme, og der er en særlig duft?

Hvad hvis du kan gøre den duft endnu hyggeligere? Det er der nogle gode måder, du kan. Tænk også på, hvordan nogle dufte faktisk kan få dig til at tænke på oplevelser eller personer – for eksempel hvordan nybagt brød måske får dig til at tænke på din mor eller bedstemor.

Put en lille gryde på komfuret med vand og for eksempel citronskiver, lavendel eller måske mint. Du kan bruge dette trick til en fest eller blot en almindelig aften med hygge.

Sæt friske blomster på værelserne. Jeg sætter tit friske blomster på min datters værelse. Hendes værelse har et sommertema, og hendes juniorseng har søde sommerfugle malet på. Vi købte hendes juniorseng billigt her: http://www.hopogleg.dk/7-juniorseng Blomsterne giver en dejlig duft og er med til at understrege temaet.

Brug duftlys. Tænd dem, når I skal hygge. Et andet godt tip er at sætte dem i for eksempel skabet, hvor I har sengetøj (ikke tændte naturligvis). På den måde dufter sengetøjet dejligt, og du får en herlig duftoplevelse, når du åbner skabet.

Stil duftlys i soveværelset ved sengen og ved børnesengen. De dufter dejligt at falde i søvn til.

Når I skal have gæster, så bag for eksempel noget med kanel. Der er ikke noget som at træde ind i et hjem, der dufter af hjemmebag – og særligt kanel er der noget hyggeligt ved.