Slut med hash i klubben

Jeg er en del af ledelsen i en klub på en større læreanstalt, og jeg elsker mit job på godt og ondt. Sidstnævnte handler om en kedelig udvikling, jeg har observeret de seneste 10 år, og det er en udvikling, der virkelig bekymrer mig! Det er ikke blot en anelse – vi benytter jævnligt såkaldte narkotest her, og de bekræfter min bekymring.

Alt for mange er narkomisbrugere

Jeg vil komme med et uvidenskabeligt skud og sige, at mindst 50% af de studerende har et forbrug af den ene eller anden art af stoffer! Nogle ryger hash dagligt, nogle tager speed, ekstacy og alt muligt andet, som jeg dårligt ved, hvad hedder. Og det har konsekvenser!

De, der ryger hash dagligt eller næsten dagligt, ødelægger deres hjerner og nedsætter deres evne til at lære, drage slutninger og i det hele taget agere som intelligente mennesker. Og endnu værre er det med dem, der bruger kokain og alt det skidt. De ødelægger sig selv. Og så er der det, der ophidser mig udover det rent menneskelige forfald i at misbruge stoffer: Det økonomiske aspekt.

Misbrug koster på alle fronter

Når de unge mennesker kommer ud i et misbrug, er det jo ikke blot de penge, de må betale til deres pushere, der er i spil. Det er også de penge, vi må betale for at teste dem, og selvom vi selv udfører de indledende test, og de er ganske billige, koster det jo både tid og penge. Vi bruger disse hash test systemer.

Senere kommer så det offentliges udgifter til at behandle de stedse flere misbrugere, der plager vores moderne samfund. Jeg ved godt, at mange betragter det som harmløst at ryge hash, og jeg har indset, at den debat, der kører om medicinsk cannabis i høj grad har forplumret debatten. Når hash i visse situationer kan hjælpe kræftpatienter, kan det jo ikke være farligt at ryge for sjov, vel? Mere stupidt argument skal man lede længe efter – tager du måske små doser af den medicin, der bruges til kemoterapi for sjov?