Ventilation på badeværelset

Ikke nok, med at vi skal sætte hele lejligheden i stand. Vi skal også sørge for, at der er god ventilation i badeværelserne. Der er to. Et stort og et lille. Det lille badeværelse har ingen vinduer, så vi skal helt sikkert have sat en ventilator op der. Det store badeværelse har et lille vindue. Et meget lille et, så vi er nok nødt til enten at skifte vinduet ud til et større. Det vil tage en del plads, og det betyder, at pladsen til et spejl og eventuelt også et skab formindskes betydeligt. Vi kan naturligvis også sætte en ventilator op i det store badeværelse. Det, tror jeg, bliver løsningen. Det er lidt mere fleksibelt: Vi kan sætte den oppe over vinduet, så plads til spejl og skab forbliver.

Ventilatorer og udsugning

Men vi sidder sammen med min søde viv og kigger på ventilatorer til badeværelser finder hun ud af, at vi også skal have en ny emhætte i køkkenet. Det er også en form for ventilator har hun opdaget. Og den, vi har i køkkenet nu, er ikke så smart i designet. Min kone går meget op i design og stil, og så vil hun også have et godt indeklima. Jeg mener, at det er ok uden en emhætte, der er vinduer, så, træk kan da etableres så damp fra grøntsagerne, der koger, kan slippe ud. Ok, det er hun med på, men vil det ikke være rart at undgå madosen, når vi fx steger fisk?
Det må jeg indrømme. Det vil det være. Jeg holder meget af at spise stegte sild, men kan bare ikke holde stanken fra stegningen af dem ud. Ok. Vi har tre ventilatorer på huskesedlen nu. Nu er det så bare spørgsmålet om hvilke, og hvor store de skal være.

Jeg har fundet en flot emhætte, siger min kone. Ja, det skal være en flot én, min ven. Men den skal altså ikke støje så meget, som den, vi har nu. Den må heller ikke være alt for stor i det. Vi vil jo gerne have meget skabsplads i køkkenet også. Jeg er i færd med at se på ventilatorer til badeværelserne. Læser om støjniveauer og om hvor mange kubikmeter luft de kan suge i timen. Det er lidt af en videnskab. Hvor mange kubikmeter luft er der i badeværelserne, hvor store skal ventilatorerne være, så vi ikke bruger for meget energi, men så luftfugtigheden minimeres? Og hvad koster de? Det skal jo holdes inden for et budget. Vi har ikke råd til bare at købe dem, fordi de ser pæne ud på billedet.

Penge sparet hos elvvs.dk

Istandsættelsen har jo også krævet nye armaturer, nyt køkkenbord med indbygget komfur og ovn i ’øjenhøjde’, ny opvaskemaskine og flere andre temmelig dyre elementer til både køkkenet og badeværelserne. Ventilatorerne – og emhætten – er de sidste ting, vi mangler at bestemme os for, inden håndværkerne kommer og laver de store, nye forandringer.
Det bliver en uge, hvor vi skal bo på hotel. Intet køkken, intet badeværelse, ergo må vi tage på hotel, så vi kan få et bad. Og vi skal spise ude i hele ugen. Det bliver en ekstra omkostning ved projektet. Heldigvis køber vi billigt ind af materialer hos https://www.elvvs.dk/