Efterbehandling af digital print?

Nå… Det er sgu da heller ikke nemt, når man får det ene skæve spørgsmål efter det andet. Heldigvis er der også mere tilgængelige spørgsmål sendt min vej, og et af dem er: “Kan man cachere, false, folde, hæfte osv. på digitalt trykte tryksager?”. Svare et nemt at give via et link til denne hjemmeside om digital print: Klik herTil digital print/digitaltryk, hvor der hurtigt skal produceres et større oplag, er de store produktionssystemer som dem, man finder hos for eksempel Jensen Print i København, et oplagt valg. Hastigheden på disse maskiner er høj, deres opstart er hurtig, og det er muligt på kort tid at sidde med et færdigt produkt i hænderne.

Derudover sikrer den nyeste teknologi inden for området, at kvaliteten på de producerede produkter kan måle sig med en offset-kvalitet.

Når det så kommer til efterbehandlingen, er det simple svar egentlig: Du kan gøre nøjagtigt det samme med de tryksager, der kommer ud af en digital trykmaskine, som du kan med dem, der kommer fra en offset maskine.

Ofte sker efterbehandling såkaldt in-line, og det betyder, at det reelt er det FÆRDIGE produkt, der kommer ud. Når der er tale om mindre kompliceret efterbehandling som for eksempel bukkestreger og/eller falsning, kan dette ske direkte i forløbet, hvilket minimerer antal håndteringer og dermed sænker den samlede omkostning på tryksagen.

Mere komplicerede efterbehandlinger som for eksempel kachering kræver som hovedregel stadig, at den producerede tryksag sendes til en specialist.

Hvem kan rådgive om digitaltryk?

Ofte er det en god ide at rådføre sig med en virkelig fagmand, og her kan vi da blandt andre anbefale Lars Jensen, der driver føromtalte digitale trykkeri på Frederiksberg. Han kan fanges på telefon 40151393 eller naturligvis via hjemmesiden http://www.jensenprint.dk/

For os er der ingen tvivl: Langt de fleste opgaver, vi har til tryk, egner sig i dag bedst til digital tryk.