Find den rette badevægt

For ikke mange år siden, var en badevægt en tung og mekanisk ting, der stod på mange danske badeværelser. Sådan lidt skubbet ind under et skab eller vasken. Hver dag efter morgenbadet kunne man så lige trække den ud, hoppe op på vægten og alt efter humør og vægt komme med et passende udbrud.

I dag kan man stadig godt få badevægte der ”blot” kan vise vægten af et menneske, men udviklingen på området har været voldsom, og der er meget mere under badevægt-paraplyen end blot det at vise vægt. Det er en udvikling der naturligt er sket i takt med at vi som mennesker dels er blevet mere kropbevidste og dels at vores fokus på sundhed og motion er steget til nye højder de seneste 10 år.

Det er derfor ikke længere nok for mange blot at kunne måle vægten af ens krop og man er heller ikke tilfreds med de ret store unøjagtigheder en mekanisk badevægt leverer. Derfor kom først de digitale badevægte på banen, der kunne måle ens vægt helt nøjagtigt med decimal-angivelser i stedet for en pil der mekanisk skulle ramme en skala. Men det stoppede ikke med det digitale display, for hvorfor ikke måle alt muligt andet relevant når man alligevel producerede avancerede badevægte?

Som et godt eksempel på en meget avanceret badevægt kigger vi her nærmere på en model fra tyske Beurer, der er kendt som producent af kvalitetsartikler til wellness og velvære. Modellen vi ser på er købt hos hjem.dk og hedder Beurer kropsanalysevægt BF100. Navnet kropsanalysevægt siger meget godt hvad det er vi har med at gøre her. Det er nemlig hele kroppen denne vægt kan analysere. Vægten fra Beurer kan måle følgende ting:

  • Kropsvægt
  • Fedtmasse
  • Vandmasse
  • Muskelmasse
  • Knoglemasse

Alle disse data kan være volapyk for nogen og måske ikke noget man kan bruge til så meget som enkeltstående oplysninger, men heldigvis kommer vægten fra Beurer også med medfølgende software og USB-kabel, så man kan overføre data fra vægten til sin computer, gemme dem og arbejde videre med dem i sin træning og sine diæter. Er I flere i husstanden der ønsker at bruge denne avancerede vægt kan det også lade sig gøre, da den har mulighed for at håndtere op til 10 forskellige brugere.

Beurer er et tysk familiefirma der blev grundlagt helt tilbage  i 1919 i Ulm med fokus på velværeprodukter. I dag er det stadig samme familie der ejer firmaet, og selvom Beurer nu har over 120 forskellige produkter og har bredt sig til hele verden, så er fokus stadig det samme: at skabe gode kvalitetsprodukter, der er med til at skabe wellness for travle mennesker.

Beurer føres i Danmark blandet andet hos den store webshop hjem.dk, der fører alverdens lækre produkter til hjemmet. Hos hjem.dk finder du udover badevægte af forskellige slags også andre lækre produkter fra Beurer: køkkenvægte, luftbefugtere, varmepuder og –tæpper, termometre, blodtryksmålere, glukosemålere, diverse massageapparater, og mange flere ting i samme boldgade. Du har nok en meget god idé nu om, hvilken type produkter det er Beurer fremstiller.