Stakkels Arne

Min gode ven, Arne, som jeg har kendt siden skoletiden, har de seneste år lignet en hængt kat. Han har ganske enkelt ikke haft det godt, og jeg har længe vidst, hvad der var i vejen. Han og hans kone er gledet længere og længere væk fra hinanden, og det seneste par år har de nærmest slidt hinanden ned.

Derfor må jeg indrømme, at det var lidt af en lettelse, da Arne for nogle dage siden kiggede indenfor hos os og fortalte, at han og hans kone nu var blevet enige om at gå hver til sit. Deres tre børn er alle over 18 år og vil således nok ikke blive særligt påvirket af en skilsmisse, så nu skulle det altså være.

Arne nævnte nærmest som en sidebemærkning, at han bestemt ikke havde lyst til at sove hjemme i deres hus, hvor konen fortsat bor. De har endnu ikke fået aftalt, hvad der skal ske med huset og deres øvrige ejendele, men da de er enige om at blive skilt, regnede Arne ikke med, at de ville komme op at slås om tingene.

Faldt for fristelsen

Arne har taget et lån – han faldt for fristelsen til at låne penge billigt, og det har da hjulpet ham lidt.

Jamen, hvad vil du så, spurgte jeg Arne, som fortalte, at han allerede havde lejet et hotelværelse for den kommende nat, og så ville han dagen efter forsøge at finde et eller andet sted at bo. Uden at spørge min kone først røg det ud af mig, at han da kunne overnatte i vores gæsteværelse nogle nætter, indtil han fandt en løsning. Men heldigvis var min kone enig med mig i den invitation.

Bedre humør

Da jeg dagen efter kom hjem fra arbejde, var Arne i tydeligt bedre humør. Han fortalte begejstret, at han havde fået den ide at leje sommerhus for en periode, hvor han kunne falde til ro, bo rimeligt komfortabelt og samtidig passe sit arbejde.

Der er et ret stort sommerhusområde bare få kilometer udenfor byen, og Arne havde via sin søgen på nettet fundet frem til, at der var en del billige sommerhuse i området, som han kunne betale sig fra uden at komme på fattiggården, som han udtrykte det.

Han havde især udset sig et bestemt hus, som han havde fundet på en hjemmeside for en privat sommerhus udlejning, og han havde ringet til ejeren, men desværre var huset ikke ledigt i mere end to uger ud af de kommende to måneder, så det duede ikke.

Men nu ville han søge videre, til han fandt noget andet, der kunne bruges – helst i det samme område, som ligger i kort køreafstand fra hans arbejde. Efter aftensmaden den dag satte jeg mig hen til computeren og søgte på Google efter ”udlejning sommerhuse” i det pågældende område. Det gav mange resultater, så jeg kaldte på Arne, som i løbet af et kvarter fandt det helt rigtige hus.

Arne har jo ellers en god ven, der er advokat, men han arbejder slet ikke med skilsmisser.