Behov for vinduespolering

Foråret er ovre, og sommeren godt i gang. Det kan vi mærke på alle de bestillinger og forespørgsler, vi får om hvornår vi har tid til at komme og pudse folks vinduer. Her i forårsmånederne har vi fået meget travlt, så vi har udvidet med nyt personale og med at forlænge arbejdsdagen. Det går rigtigt godt. Vi kan allerede nu se, at vi får meget travlt i de kommende måneder. I juli måned ser det ud, som om at vi kan tage noget ferie. Muligvis fordi der er flest mennesker, også på ferie. Der bliver noget at lave, men ikke så meget som her i juni. Og august ser rigtig god ud. Vi har allerede fået mange bestillinger til den måned. Vi har nogle faste kunder, som gerne vil have, at vi kommer en gang om måneden. Nogen af dem har afbestilt for juli måned på grund af ferie. Det er ok, der skal være plads til lidt fleksibilitet. De får rabat, og vi mister dem ikke.

Tilfreds med alt

Så jeg kan kun være tilfreds. Min virksomhed startede jeg for nogle år tilbage. Jeg var god til vinduespolering, men havde mere lyst til at drive virksomhed. I min fritid havde jeg puslet lidt med computere og kodning, og det blev mere og mere spændende for mig. Og tanken om at være selvstændig blev også mere og mere interessant dengang. Så en dag fik jeg idéen til min virksomhed. Hvis jeg kunne få folk til at booke tid til vinduespolering hos dem via internettet, så kunne jeg måske få mange kunder.
Hidtil havde sikkerheden med et fast job været hindrende, for at jeg tog chancen som selvstændig. Men jeg brugte min fritid på at bygge et site, hvor folk nemt kan fortælle os, hvad de har brug for: hvor mange vinduer skal der pudses, er det dobbelt- eller enkeltglasruder, hvornår vil de have, at vi kommer. Jeg startede derfor med at sælge vinduespolering uden for normal arbejdstid. Men lagde et par timer om morgenen og endnu et par om eftermiddagen til. Det virkede godt. Jeg fik kunder tidligt morgen og sent om eftermiddagen – eller først på aftenen.

Vinduespolering når som helst

På et tidspunkt var der flere kunder, som efterlyste, at jeg også kom i dagtimerne. Det var på det tidspunkt, at jeg besluttede at blive selvstændig. Kunderne, som jeg kørte ud til tidligt om morgenen eller først på aftenen, havde allerede på det tidspunkt givet mig en betydelig ekstra indkomst. Så det var nemt at tage skridtet til at blive selvstændig. Så det gjorde jeg. Min kæreste var lidt bekymret. Vi ventede et barn på det tidspunkt, men min overbevisning om, at det nok skulle gå godt, slog ikke fejl.
Firmaet, som jeg arbejdede for, blev dog ikke til en konkurrent. Det er nemlig et firma, som kan varetage kæmpestore rengøringsopgaver for store firmaer (og store bygninger med rigtigt mange vinduer). Det kan jeg ikke (endnu). Mine kunder er ganske almindelige mennesker. Private husstande, som bare har brug for at få deres vinduer pudset. Og jeg havde fundet dem ved at tilbyde dem at komme uden for almindelige arbejdstid.