Store oprydningsdag

Lige nu sidder jeg i stuen med en kop kaffe og er total lettet. Jeg har nemlig fået ryddet op på loftet og skabene samt i den evige dårlige samvittighed. Mine børn er ved at være så store nu, at de ikke gider deres babylegetøj mere og trænger derfor til noget nyt legetøj. Jeg havde i forvejen arrangeret med børnene, at netop i går skulle vi rydde op, så de skulle tænke over, hvad de gerne ville smide ud og hvad der skulle gemmes. Jeg startede med at gå op på loftet og tage alle kasserne ned med legetøj, som jeg har sat derop i årenes løb. Og jeg genfandt den skønne gåvogn, som begge babyer havde haft så megen sjov ud af 🙂 Jeg tømte alle skabene på deres legeværelse, hvor der også var blevet sat legetøj ind. Hold op hvor har mine børn haft meget legetøj og meget skrammel.

Vi lossede alt legetøjet i en stor bunke i stuen, hvorefter vi begyndte og sortere. En bunke til det der skulle gemmes og en bunke til det der skulle til Frelsens Hær. Vi gjorde det med hård hånd, således alt deres babylegetøj røg ud.

Jeg havde lovet dem, at hvis de ville være med til at rydde godt op, så ville de få nogle penge til lidt nyt legetøj, som er mere alderssvarende til dem. De brugte jo hele dagen på at snakke om, hvad de skulle købe for deres penge. I blandt alt deres ragelse som skulle ud, var der faktisk en del rigtig fint økologisk legetøj.

Det har jeg sorteret fra og vil gemme til der måske komme en ny baby i familien. Altså ikke hos os, men nogle af de andre familiemedlemmer. Børn er jo dejlige, men jeg har nu nok at se til med mine to. Det tog faktisk ikke vildt lang tid og få ordnet den store bunke på stuegulvet. Da den var væk var pigerne helt i hopla og bestemt ikke færdige med at smide ud.

Så de gik i krig med deres tøjskabe og fandt alt det, som de synes, de ikke ville have mere eller var ved at være for lille. Det var nu ikke alt tøjet jeg var enige i, at de skulle smide ud. Blandt andet ikke alt deres økologisk babytøj. Det har jeg også gemt i en pose, altså det som ikke er forvasket og plettet. Det er faktisk som om, at økologisk babytøj bare holder sig lidt bedre end andet, specielt på formen synes jeg.

Da vi om eftermiddagen var helt færdige, kørte vi ind til byen, hvor der ligger en Frelsens Hær. Her afleverede vi alt legetøjet og tøjet som vi ikke skulle have mere. Dog beholdt vi den bedste af de to rejsesenge / weekendsenge – man ved jo aldrig, vel?

Damerne derinde blev rigtig glade for alle tingene og roste børnene til skyerne for deres gode indsats. På vej hjem kørte vi forbi iskiosken og fik en stor is. Jeg synes jo også de skulle belønnes for den store indsats. De var også selv meget stolte og guffede deres is i sig med velbehag. Skabene og loftet er nu næsten tomme og der er plads til nye ting der skal gemmes væk. Jeg tror om et år eller to, så skal vi have sådan en dag igen.