Norge er ramt

Norge er ofte set som uskyldens land – og som landet, hvor der er styr på alt. I mange henseender er dette også sandt, for Norge har for eksempel en meget fin økonomi (godt hjulpet af oliepenge), og en generelt god folkesundhed. Men der er også problemer at slås med, og nogle af dem er ganske alvorlige.

Narko og hasj på fremmarch

Landet med de smukke fjelde, berømte fjorde og de smukke piger må desværre også trækkes med den pest, som narko og hash er – det ses tydeligt på for både kriminalstatistikker og på salget af for eksempel narkotikatests, der er i voldsom stigning.

Mange norske forældre nærer – med rette – en stor bekymring for de risisci, deres unge udsættes for i nattelivet og faktisk også i mange skolemiljøer, hvor der er nærmest fri adgang til både hash – eller hasj som de siger i Norge. Og desværre også adgang til langt stærkere stoffer.

Et andet problem, der fylder mere og mere i Norge, beskrives egentlig bedst af dette blogindlæg fra en politimester i Norge:

http://gjest.blogg.no/1470918562_uberettiget_fremmedfr.html

Er det effektivt at teste for narko?

Det er det bestemt, og det er muligt at afsløre et misbrug fleredage efter, det er foregået. Her er et uddrag fra narkotikatest.no:

Hvor lenge kan narkotika spores med en narkotikatest?

Her er en liste over sporingstider for de mest “vanlige” typene narkotika i urin. Tallene i parentes er cut-off (grenseverdiene).

Amfetamin (300/500/1000 ng/ml): opptil 4 døgn.
Benzodiazepiner (300 ng/ml): opptil 10 døgn (Oxazepam og Diazepam, opptil 4 uker).
Buprenorphin/Subutex (10 ng/ml): opptil 3 døgn.
Cannabis (50 ng/ml): *opptil 4 døgn ved et enkelt inntak.
Cannabis (200 ng/ml): *opptil 3 døgn ved et enkelt inntak.
Cannabis (300 ng/ml): *opptil 2 døgn ved et enkelt inntak.
Clonazepam (100 ng/ml): opptil 3 døgn.
Kokain (300 ng/ml): opptil 3 døgn.
MDMA ecstasy (500 ng/ml): opptil 3 døgn.
Metamfetamin (1000 ng/ml): opptil 3 døgn.
Opiater (300 ng/ml): opptil 4 døgn.
Spice syntetisk THC (100 ng/ml): opptil 2 døgn.

Nogle stoffer kan spores i en urintest i op til 4 uger efter, de er indtaget – men generelt skal man regne med nogle døgns sikkerhed.

Tester du dine børn?