Hvilken uddannelse?

Min datter går i 3.g. Hun skal til at vælge sin vej videre frem i sit liv. Vil hun på universitetet, eller vil hun i lære? Hun er en meget følsom og empatisk pige, og hun taler meget om, at hun først vil ud og rejse i et års tid, inden hun vælger, hvad hun skal. Hun har talt meget om, at hun gerne vil ud og rejse som frivillig. Hjælpe mennesker i nød. Det er sådan set en god idé, men jeg er ikke sikker på, at hun kan klare at se fattigdommen i Indien eller Afrika. Og jeg ved, at hun ikke er kvalificeret til at tage ud med Læger uden grænser.

En lille Nightingale

Hun har dog den her lidt Florence Nightingale holdning, som går i retning af, at hun vil redde verden. Det giver os nogle diskussioner. Hendes ideal er sådan set godt. Social retfærdighed og mere ligevægtig fordeling af verdens ressourcer. Jo, da. Jeg er enig. Men hun kan jo ikke redde hele verden. Så jeg har talt med hende om, at måske er det en idé, hvis hun også ser på, at mange mennesker her i landet har brug for hjælp. Der er mange mennesker, der er stressede. De har også brug for hjælp, så de kan fungere i vores samfund. Måske skulle hun se lidt i den retning?

Bliv stresscoach!

Jeg har faktisk foreslået hende, at hun kigger nærmere på en uddannelse som stresscoach. Det vil hun egne sig godt til, tror jeg. Hun er god til at høre, hvad folk siger. Og så er hun ualmindeligt dygtig til at aflæse, hvad de i virkeligheden mener. Jeg tror, det vil være et godt valg for hende. Hun har selv nævnt psykolog på et tidspunkt som noget, hun kunne tænke sig at blive. Hun synes bare, at det er mange år, sådan et studie tager. Måske kunne hun starte med stresscoach uddannelse og så bygge videre på den senere?