Fotografer og specialer

En fotograf bruges i mange forskellige sammenhænge og til mange forskellige opgaver. De har ligeledes også deres egne interesser indenfor fotografi. Når de er ude at fotografere er det som regel til events og arrangementer som de er blevet hyret til af arrangøren. Det er de fordi arrangøren ønsker at forevige begivenheden. En fotograf bruges i rigtig mange sammenhænge i dag. I gamle dage var der kun fotografer til særlige begivenheder og når folk skulle have tage familiefoto. I dag er kamera et allemandseje og noget man altid har med sig. En fotograf bruges overalt, selv på natklubber har de en fotograf som går og tager billeder af gæsterne for at man kan se hvilke folk der har været på klubben og hvor mange der har været. Det er især inden for de seneste år, at det med at tage billeder på natklubber har eksploderet. Det har hidtil ikke været så udbredt at man tog billeder på natklubber.

Specialicering muligt
I gamle dage, kunne man som fotograf ikke specialisere sig i særlig meget. Dengang var mulighederne ikke så mange og kameraerne var ikke nær så gode som dem vi kender til i dag.
Den dag i dag kan man næsten specialisere sig i hvad som helst når man gerne vil være fotograf. Mange specialisere sig i at tage billeder til koncerter og events. Det er noget som kræver en del, da en musiker bevæger sig rigtig meget rundt på scenen og derfor skal fanges i det rigtige moment for at det giver de bedste billeder til sit portfolio. Mange har også valgt at gå modens vej og fotograferer her modeller og hvad der ellers bevæger sig indenfor modeverdenen. Der er selvfølgelig også de vel nok allermest kendte fotografer, nemlig paparazzi, som har gjort fotografering af de kendte som deres speciale. Der er rigtig mange mennesker der lever af at tage billeder af de kendte mennesker, hvorefter de sælger deres billeder til de store aviser og sladderblade. Det er noget de lever af at sælge og de jagter de her billeder som en sindssyg for at tjene deres penge. Nogle gange går de også over grænsen når de skal have de her værdifulde billeder af de kendte. Det betyder at de mange gange har gået til ekstremer for at få det allerbedste billede, for jo bedre et billede, jo bedre er belønningen til dem og de kan hive en god sum hjem for disse.