Morgenritual og håret

Mit morgenritual starter med, at jeg får lov til at ligge i min seng i 10 minutter – efter at vækkeuret har ringet. Jeg bruger dem til lige at tænke mine planer for dagen igennem. Det hjælper mig til at holde fokus resten af dagen. Jeg deler den ind i morgen personligt, morgen professionelt, middag, eftermiddag og aften. Middag og eftermiddag her kun professionelle tasks, som jeg skal udføre. Aftenen er helt personlig. Morgen personligt er som regel kun den her rutine, som de fleste mennesker har: bad, personlig hygiejne, morgenmad, tandbørstning – evt. makeup og så af sted på arbejdet. Derefter er det arbejde indtil aftenen kommer, og jeg kan holde fri.

Altid velplejet

Mit job kræver, at jeg er på benene i mange timer, og at jeg altid har mit hår og makeup i perfekt stand. Som stewardesse skal man se velplejet ud. Man behøver ikke at være smuk. Det betyder, at makeuppen skal lægges omhyggeligt. Den skal holde hele dagen. Det kan være nogle lange dage. Op til 16 – 20 timer. Måske mere, hvis der er store forsinkelser, eller hvis en af kollegaerne bliver syg, og man er nødt til at tage en ekstra vagt. Håret skal også sidde pænt. Jeg har langt hår, og normalt binder jeg det op i en knude. Det fungerer bedst. Intet langt hår må dog stritte ud fra knuden.

Intet løst hår

Håret må ikke sidde løst. Det skete engang for mig, at jeg havde det løst. Der var så en dum unge, som hev mig i det. Det gjorde ondt, og jeg havde travlt. Så siden da bliver mit hår sat op.  Heldigvis er der altid nogle stræk, under en flyvning, hvor jeg kan finde tid til at tjekke og eventuelt korrigere både make-up og hår. Jeg har altid en hårbørste med mig i min lille taske. Plus det essentielle: læbestift, eyeliner og mascara. Hårsagerne køber jeg online hos hair247 i øvrigt – det er nemt og billigt.

Men i går var der virkeligt fart på. Det var korte afstande, jeg skulle flyve. Der er altid meget at gøre på de flyvninger, så tiden til et tjek var der ikke. Da jeg endelig havde en pause sent på eftermiddagen gik jeg på toilettet for lige at tjekke. Og hvad skete der: Jeg opdagede, at jeg havde glemt min hårbørste. Den lå trygt og godt hjemme i mit badeværelse. Jeg måtte ud i transithallen for at købe mig en hårbørste. Det er sjældent, at jeg gør den slags. Jeg hader det. Altså at vise, at jeg passer på mit udseende. Og så samtidigt render jeg rundt og ligner en klovn i uniformen. Men jeg var nødt til det.

Kevin Murphy

Jeg gik ind til frisøren. Hun havde et par hårbørster fra et firma, som kaldes for Kevin Murphy. Der var en stor rund en med pigge af vildsvinehår, og så var der en med nylonstifter. Den første føltes god, men tanken om, at piggene kommer fra et vildsvin, er ikke lige min kop te. Så jeg købte den med nylonstifterne. Den var også mindre end den første. Den kunne godt ligge i min taske. Bagefter ræsede jeg så hen til flyet, som stod klar til afgang.