Hus-projekter

Når vi har fri, så kan vi godt lide at lave forskellige projekter her i huset. Min mand er ret god til at reparere ting og sager. Og jeg er ret god til at få nye idéer til forbedringer i huset. Vi bor i et lille hus. Her er ikke så meget plads, så det er noget med at udnytte den plads, vi har bedst muligt.

Shoppe værktøj

Og har vi ikke lige et projekt, som vi arbejder på, ja, så kan vi godt lide at gå i byen og se på møbler, værktøj hos https://www.dorchdanola.dk/ og brugskunst. Jeg får altid gode idéer, når jeg er i den slags forretninger. Idéerne kommer bare væltende. Det er faktisk kun, når vi er inde for at se på værktøj, at jeg kan begynde at kede mig lidt. Men min mand elsker værktøj, og han er typen, der ikke vil gå ned på at mangle et stykke. Når han er i en forretning, som sælger el-værktøj, så har han det helt sikkert, ligesom jeg har det, når jeg står i en møbelforretning: En følelse af at være i paradis. Og ja, jeg forstår ham fuldt ud. Og derfor går jeg gerne med ham. Hvis der er kommet en ny model for en eller anden maskine, så skal den naturligvis tjekkes ud. Det kan der ikke være tvivl om. Og hvis han mener, at den er bedre end de modeller, han allerede har, ja så skal der ikke meget til, førend han køber den. Også selv om den faktisk ikke kan andet end at save eller skrue. Det er lidt som med biler: Man kan da ikke lade være med lige at kigge på den sidste model, der er kommet på markedet. Bortset fra, at et stykke el-værktøj ikke koster det samme som en ny bil!

I byggemarkedet

I går, lørdag, var vi så nede i byggemarkedet. Her har de en afdeling med trævarer og andre materialer til boligen: Maling, kakler til toilettet, fliser til terrassen mv. De har også en stor afdeling med værktøj og andre DIY materialer. Lim, hæfteklammer, søm og al den slags. Du ved: Beslag til skabslåger. Håndtag til køkkenskabe. Alt muligt. Vi var selvfølgelig henne i værktøjsafdelingen og kigge på maskiner. Min mand fandt en ny model af en vådsliber. Han var ret vild med den. Den var ret kraftig, men i den nye model havde designeren gjort ekstra meget ud af sikkerhed. Det er jo sin sag at slibe en kniv skarp. Man skal lære det, og der kan nemt ryge en finger, hvis man ikke passer på.

 

Min mand har i forvejen 2 vådslibere, men der var ikke noget at gøre. Den nye model skulle med hjem. Han købte den på stedet. Den var ret tung at bære ind i hans værksted, da vi kom hjem. Men nu er den sat op. På værkstedets æresplads. Og jeg har fået ham til at slibe alle mine køkkenknive på den. De er blevet superskarpe og dejlige at arbejde med. Og en skarp køkkenkniv er alfa og omega. Især når man skærer løg til aftenens løgsuppe. Godt grej er alfa og omega!