Bagger eller Jacobsen?

I min omgangskreds er der mange mennesker, der har forskellige jubilæer eller runde fødselsdage i år. Det er faktisk lidt besværligt. Og også lidt over mit budget at skulle til fest hver måned. Jeg skal jo købe nyt tøj. Jeg skal købe gaver. Jeg skal planlægge min fritid i god tid. Jeg kan ikke bare sådan lige hive en weekend ud af kalenderen og bare forsvinde. Jeg har jo begået det, at jeg har sagt ja til alle invitationerne for længe siden. I den kommende weekend er det en rund fødselsdag, jeg er inviteret til. Min gode veninde fra gymnasiet fylder 40.

Jubilæum

For 2 uger siden var det et jubilæum: Min fars. 30 år som medlem i den lokale sejlklub. Sejlklubben ville hylde ham med surprise-party og fest. Så vi fik etableret en værre løgnehistorie om, at der var problemer i regnskaberne og bad ham om at komme og se på bøgerne en lørdag eftermiddag. Det blev en sjov fest. Og min far blev meget overrasket – og rørt. Han er en god sjæl. Og en stor personlighed. Ikke bare en kedelig revisor. De fleste medlemmer i sejlklubben, som var med til festen, havde skillinget sammen til en gave til ham. De gav ham sådan en fin skibslampe. Han blev rigtig glad for den. Den står ude i hans have og pynter nu.

Arne Jacobsen eller Frederik Bagger?

Men hvad gør man, når det er en 40-års fødselsdagsfest, man skal til. Og det er en af de bedste veninder. Hvad giver man hende? Hun har jo alt. Hun har også en helt særlig stil og smag. Jeg er virkeligt i vildrede. Var det hendes mand, som havde rund fødselsdag, så ville jeg måske gå til isenkræmmeren og købe et vægur fra Arne Jacobsen eller måske Frederik Bagger glas. De er flotte. Kan passe ind i alle hjem. De er tidløse. Et godt valg, hvis man mangler en god gave til en mand. Men giver man en kvinde et vægur? Jeg synes ligesom ikke, at det er helt passende.Det er jo nærmest isenkram, ikke?

Holder ideen?

Måske har jeg en forkert idé, men jeg tror, at min veninde forventer at få en lidt mere personlig gave fra mig. Er et gavesæt med fugtighedscreme fra Molton Brown en personlig gave nok? Tror det ikke. Jeg ved heller ikke, om hun kan lide produkterne fra det firma. Nej, jeg bliver nødt til at gå i tænkeboks i noget tid. Jeg må finde noget, som jeg ved, hun er lidt misundelig, over at jeg har, som hun ikke selv har. Hun har ikke sagt noget til mig. Men jeg ved, at jeg har nogle ting, som hun også gerne vil eje. Måske skal jeg sætte mig i min sofa og strikke et sjal til hende. Hun kan jo godt lide det der luftlette sjal, jeg lånte hende forleden aften. Det er lavet af garn fra moskusokser. Jeg har selv hæklet det. Med en ultra-tynd tråd og en tyk nål. Eller skal jeg bare slappe af og tænke på, at hun er glad for, at jeg kommer til hendes fest. Uanset hvilken gave jeg giver hende?