Friluftsliv er rejseliv

Når jeg har det sjovest, er det når jeg er ude i det fri. Det er opfriskende, og jeg kan virkelig godt lide at mærke vinden suse, om det så er varm sommervind eller isnende vintervind. For mig giver det lige så god mening at nyde en dag i silende regn og nyde en dag i høj solskin, jeg lever efter mottoet: ”Der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning.”. Derfor har jeg altid ledt efter steder, med mennesker med samme interesse som mig. Det har jeg fundet flere steder, og det har ledt til nogle store oplevelser.

Jeg var engang nede og gå i Alperne sammen med en masse venner, jeg har fået i gennem min friluftsinteresse. Det var noget af det sjoveste, hyggeligste samt mest spektakulære jeg længe har oplevet. Den klare luft gav mig og de andre masser af energi og fællesskabet imellem os blev bare bedre og bedre. Hvad vi så på turen har indprentet sig på min nethinde, for det var simpelthen de flotteste steder vi gik, med den flotteste udsigt. Det er noget jeg kunne unde enhver person med bare den mindste interesse for friluft, for hvis det ikke giver blod på tanden til større eventyr, så ved jeg ikke hvad gør.

Det er langt fra de fleste der er vilde med friluftsliv, ligesom jeg er, de fleste virker faktisk en smule fobiske overfor alt hvad der har med telte og mad på bål at gøre, og det er simpelthen så ked af. Hvis bare alle oplevede noget i stil med min tur til Alperne, så er jeg sikker på, at der ville være mange flere der delte min interesse efter turen, og til tider kunne vi friluftsinteresserede godt bruge flere der interesserede sig for det. Vi mangler nogen at dele vores erfaringer med, nogen vi kan lære op til at gå ture i Alperne og i de norske fjelde. Lige for tiden har vi alle været interesserede meget længe, og vi føler det er svært at videregive vores passion til andre. Derfor blev jeg rigtig glad da jeg hørte der fandtes efterskoler, der fokuserer på friluft. Det er noget jeg kan lide, og hvis havde alderen til at tage på efterskole, så havde jeg helt bestemt gjort det. For det første, så viser det, at der findes efterskole som den slags,  at der er interesse for det af de unge i efterskolealderen, og for det andet, vil det sikkert være en øjenåbner for flere, at friluftsliv godt kan være sjovt.

Her som en lille afslutning på mit friluftsblogindlæg, vil jeg gerne opfordre alle der har muligheden, ung som gammel, til at tage en tur ud i naturen. Det er både spændende og lærerigt. Derudover synes jeg bestemt også, at vi alle skal bakke op om efterskolerne med friluftsliv, om det så er en lille eller stor del af skolen, de vil kunne lære en masse fra sig.

Jeg kan sige det igen og igen, og det bliver ved med at være lige sandt, naturen er helt klart det sted du får de største oplevelser, og du vil komme til at se, en masse du ellers ikke ville komme til at se inde i ”byen”.