11/11/2019

Fritiden er din egen!

Fritiden er din egen, brug den fornuftigt.
Efterskolelivet er andet end computer og internet

Jeg har haft det mest fantastiske år på efterskole, og det har givet mig en hel masse. Jeg har fået så mange nye venner, og jeg har lært en masse af at bo sammen med så mange. Jeg ville ønske jeg kunne tage et mere, hvor jeg ville nyde det dobbelt så meget i nuet, end hvad jeg fik gjort, for det er så svært at værdsætte noget fuldt mens man står i det. Men selvom jeg til tider ikke har værdsat samværet med alle de skønne mennesker nok, så har der været mange ting jeg har værdsat, og som jeg altid vil huske.

Jeg har nydt når vi hele skolen sammen har sunget fra Højskolesangbogen, det gav hver gang at sus, et sus af fællesskab og sammenhold, og det sus har jeg nydt i fulde drag hver gang det har været der. Jeg har værdsat den erfaring jeg har fået i et storkøkken. Jeg har lært en masse af at have køkkentjanser, de søde køkkendamer har hjulpet os godt, og har altid været flinke. I køkkenet er det ikke kulinariske færdigheder, jeg har lært flest af, men jeg har lært noget omkring samarbejde, og om at arbejde under pres. Det er egenskaber jeg er sikker på man kan bruge fremover, og som er gode egenskaber at have med sig.

Det store fælleskab, jeg har været i et helt år, bliver ufatteligt svært at leve videre uden. Det har været så stor en del af min hverdag, og jeg kommer til at savne det helt forfærdeligt meget fremover. Fællesskabet, og det at bo så mange sammen, har lært mig ufatteligt meget, jeg er blevet meget bedre til at forstå menneskers forskelligheder, og til at respektere det, og menneskers forskellige holdninger til ting. Det kan godt være svært, men i løbet af et efterskoleår bliver man vænnet til det, og det falder til sidst en meget nemt.

Internettet og det trådløse netværk har også haft sin rolle i mit efterskoleår, det har hjulpet mig under mange opgaveskrivninger, men det har også haft en del af det sociale miljø på skolen, for hvor mange aftener er ikke blevet brugt på diverse netshops og andre hjemmesider? Lidt for mange, men det har også lært mig noget, også selvom det var på den hårde måde at finde ud af, at man nok ikke skulle have gjort sådan. Det trådløse netværk har været nemt tilgængeligt, og det er også i høj grad derfor det er blevet brugt så meget. Der er adgang til det trådløse netværk på værelserne, i klasselokalerne og på skolens fællesarealer. Det er kun godt, at vi overalt var dækket godt ind, og det har vi været glade for.

Hvis der dog var noget jeg kunne lave om i forhold til det her år, så skulle det have været at være nyde nuet mere og blandt andet gøre mindre brug af det trådløse netværk, og i stedet have været mere til stede i situationen, og få brugt den dyrebare tid sammen med de mennesker der var der.

Alle