Bilturen blev reddet af USB sticket

En USB stick er en lille, ofte aflang lagringsenhed, der næsten fungerer som en ekstern harddisk. Men i modsætning til en harddisk, plugges USB sticken direkte ind i computeren, og den skal ikke have tilsluttet strøm for at virke. En USB stick er nem at bruge, og efterhånden kan man få USB sticks, hvor der er plads til rigtig meget data. Dermed er en USB stick en billig og praktisk løsning til sikkerhedskopiering af data eller til at overføre data fra en enhed til en anden. En USB stick har også en meget lang levetid: Det er muligt at skrive/slette op til 100.000 gange, og data kan opbevares i op til 10 år.

Sikkerhedskopiering er altid en god idé, og du kan gemme al slags data på en USB stick, hvad enten der er tale om dokumenter, billeder, film eller musik. Jeg har mange gange haft god nytte af at sikkerhedskopiere mine ting. Jeg husker for eksempel en rejse for et par år tilbage, hvor en ellers meget kedelig biltur blev reddet af min USB stick.

I min familie er vi glade for sport, og i vinterferien tager vi gerne på skiferie. Dette år gik turen til Frankrig, hvor vi skulle boltre os på løjperne i Alpe d’Huez. Vi havde lejet en hytte og skulle køre i bil derned, og vi glædede os alle sammen. Alt var klart. Tagboksen var pakket til bristepunktet, skitøjet var efterset og lagt i kufferten, vi havde lidt vådt og tørt med til turen, og børnene var stoppet ind på bagsædet, hvor de allerede sad med hver deres Nintendo med tilhørende høretelefoner, så vi voksne slap for lyden af deres spil.

Forventningsfulde kørte vi afsted, og da vi kørte ud på motorvejen, tændte jeg for radioen. Det ville være rart med lidt musik til at fordrive tiden med. Der er jo langt til Frankrig. Men der kom ikke en lyd frem. “Den virker ikke,” sagde jeg spagt. “Pjat, lad nu mig,” sagde min kone irriteret og forsøgte febrilsk at dreje på alle knapperne. Men radioen nægtede stædigt at sige noget som helst. “Sådan noget bras!” hvæsede hun irriteret, og vi mundhuggedes lidt. Så opgav vi og var stille, mens vi hver især tænkte på, hvor rart det kunne være med lidt musik på den lange køretur.

Men så var det, at jeg kom i tanker om min USB stick. Et par uger tidligere havde jeg gemt mine bedste playlister på en USB stick, for at kunne lytte til min yndlingsmusik på arbejdet. Og USB sticken lå stadig i bilens handskerum! “Måske virker radioens USB indgang stadig,” sagde jeg til min kone. “Kig lige i handskerummet.” Hun sendte mig et spørgende blik og begyndte at rode i handskerummet. “Ligger der ikke en USB stick?” spurgte jeg. Det gjorde der. Hun forsøgte at plugge den ind i radioen – og minsandten om ikke det virkede. Snart havde vi skøn musik til bilturen, humøret steg og inden længe sang vi begge med. Så føltes turen alligevel ikke så lang.

Jeg kan derfor anbefale at købe et USB stick.